Portfolio

Programma NK Cross 2023 bekend

11 jan 2023

Het programma van de Nederlandse Kampioenschappen Cross 2023 is bekend. De Nederlandse Kampioenschappen Crosslopen vinden dit jaar plaats in het Overijsselse Hellendoorn en worden georganiseerd op zaterdag 25 en zondag 26 februari. Opvallend onderdeel van het programma is de estafetteloop op zondagmorgen voor bedrijven.

De organiserende atletiek- en survivalvereniging Atletics kiest voor een compact programma met onderdelen voor alle doelgroepen. Zo wordt het NK-weekend afgetrapt met een wandeltocht van 2,5, 5, 10 of 20 kilometer waarbij ook wandelaars met een beperking tijdens de G-loop kunnen genieten van het NK-parcours. Daarna is het de beurt aan de recreanten en scholieren. Op zaterdagmiddag wordt het NK officieel geopend en barst de landelijke titelstrijd los bij het NK Cross voor masters.

Op zondagmorgen vindt het officieuze NK Cross plaats voor junioren. Scholieren die geen wedstrijdlicentie hebben kunnen ook meedoen aan deze afstanden. De zondagmorgen wordt afgesloten met een nieuw onderdeel: de estafetteloop voor bedrijven. Tijdens deze wedstrijd lopen bedrijventeams bestaande uit vier collega’s om de beurt zo’n 2400 meter.

Op zondagmiddag begint om 12.10 uur weer het officiële programma van de Nederlandse Kampioenschappen. De jongens en meisjes U18 en U20 bijten het spits af, waarna de landelijke kampioenschappen voor de lange en korte cross plaatsvinden.

Inschrijven voor de officiële NK-onderdelen kan tot en met zaterdag 11 februari. Voor de overige onderdelen is na-inschrijving mogelijk.

Hier vind je het definitieve chronoloog.

Deel dit bericht: